6. SAYIMIZ İÇİN MAKALE KABULÜ BAŞLAMIŞTIR
2023 Eylül ayında yayımlanacak olan Cilt: 5 Sayı: 6 için makale kabulümüz başlamıştır.
Son Kabul Tarihi: 30 Ağustos 2023
Türkiye Medya Akademisi, Tümader, Tüma, TÜMADER, TÜMA, İletişim, Hakemli Dergi, Türkiye Medya Akademisi Dergisi
Yayın İlkeleri ve Telif Hakkı Devir Sözleşmesi
Yazar(lar):
Açık Erişim İlkesi
Türkiye Medya Akademisi Dergisi (TÜMADER), sahip olduğu tüm içeriği okurlara, yazarlara, hakemlere ve okurların dahil olduğu kurumlara ücretsiz olarak sunmaktadır. Adı geçen kişi ve kurumlar, ticari amaçla kullanım haricinde, makale yazarından ya da yayıncıdan izin almadan dergide yayınlanan makaleleri arayabilme, okuyabilme, kopyalayabilme, indirebilme ve link sağlayabilme imkanına sahiptir. TUMADER'in dahil olduğu açık dergi sitemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye Public Knowledge Project bağlantısından ulaşılabilmektedir.
Hakemlik Süreci ve İntihal Politikası
Türkiye Medya Akademisi Dergisi (TÜMADER), kör hakemlik sistemini kullanmaktadır. Kör hakemlik, akademik yayınların kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir süreçtir. Makalelerin etik standartlara bağlı kalarak yüksek kalite ile yayınlanması için uygulanan bu yöntemde, süreç çift taraflı kör hakemlik ilkesiyle yürütülür. Hakemler, yazarlar ile doğrudan iletişime geçemez, değerlendirme ve hakem raporları dergi yönetim sistemi aracılığıyla iletilir. Bu süreçte değerlendirme formları ve hakem raporları editör aracılığıyla yazar(lar)a iletilir. Çift körleme yöntemi gereğince yazar ve hakem kimlikleri gizlenmektedir.
Türkiye Medya Akademisi Dergisi (TÜMADER) gönderilen yazılar, editör tarafından ilgili alan editörüne gönderilir. Alan editörü ise yazıyı o alanda uzman olan en az iki hakeme gönderir.
Etik Kurul İzni
Etik kurul izni gerektiren araştırmalar, anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmaları kapsamaktadır:
Sonuç olarak dergimize gönderilecek çalışmalarda “anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar” için, çalışmaya başlamadan önce çalışmanın yapılmasına izin verildiğine dair Etik Kurul Kararı alınmalı ve bundan sonra çalışma tamamlanmalıdır.
İntihal Politikası
Hakem değerlendirmesine sunulmadan önce tüm makaleler için Turnitin benzerlik raporu gerekmektedir. Benzerlik Raporu, Telif Hakkı Devir Formuyla birlikte sisteme yüklenmelidir. Dergimiz benzerlik oranı üst sınırını % 15 olarak belirlemiştir. %15'den yüksek benzerlik raporuna sahip olan yayınlar editör tarafından reddedilir.
Yayın Ücreti (Yayın Ücreti Alınmaz)
Derginin tüm giderleri Türkiye Medya Akademisi tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için işlemleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz.
2023 Eylül ayında yayımlanacak olan Cilt: 5 Sayı: 6 için makale kabulümüz başlamıştır.
Son Kabul Tarihi: 30 Ağustos 2023
Dergimizin 2023 Şubat sayısı için makale kabul süreci sona ermiştir.
Gelecek yeni çalışmalar önümüzdeki sayı için değerlendirilecektir.
Türkiye Medya Akademisi Dergisinde yayımlanan makaleler Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
OJS Hosting, Destek ve Özelleştirme | OJSDergi.com